Bio

Annemarie Estor werd geboren op 24 april 1973, in stuitligging, en als lid van een drieling uit twee zusters, in deze landbouwersfamilie uit het Peelgebied:

Ganse familie

Zij groeide op in Limburg (Nederland) en woont en werkt als dichter, redacteur en amandelboerin afwisselend in Antwerpen (België) en op Finca Dos Lunas in Aragon (Spanje).

14724361_804685693006902_5127935114861887396_n

Zij studeerde aan de Universiteit Maastricht, doctoreerde aan de Universiteit Leiden en was fellow aan de International School for Theory in the Humanities te Santiago de Compostela. Zij is redacteur bij het cultureel maatschappelijk tijdschrift Streven en studeert sinds 2014 Arabisch. Ook is zij lid van de Time Stealing Society (met Elmar Schenkel, Nicholas Tresilian en Frederick Turner) en bestuurslid van PEN Vlaanderen.

Voor haar bundel Vuurdoorn me kreeg zij de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut 2011; het lange gedicht De oksels van de bok werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel 2013. Haar boeken verschijnen bij uitgeverij Wereldbibliotheek (Amsterdam).

Dit is haar cv.

Contact: annemarie PUNT estor AT skynet PUNT be

Met dank aan Carin van Hinsberg-Kessels voor de foto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s