Bio

Annemarie Estor werd geboren op 24 april 1973, in stuitligging, en als lid van een drieling uit twee zusters, in deze landbouwersfamilie uit het Peelgebied:

Ganse familie

Zij groeide op in Limburg (Nederland) en woont en werkt als dichter, redacteur en amandelboerin afwisselend in Antwerpen (België) en op Finca Dos Lunas in Aragon (Spanje).

22489957_1011266082348861_8656382843779273748_n

Zij studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht, doctoreerde aan de Letterenfaculteit van de Universiteit Leiden en was fellow aan de International School for Theory in the Humanities te Santiago de Compostela. Zij is dichter, essayist, beeldend kunstenaar (online expo hier te vinden) en redacteur bij het cultureel maatschappelijk tijdschrift Streven. Zij is lid van de Time Stealing Society (met Elmar Schenkel, Nicholas Tresilian en Frederick Turner) en bestuurslid van PEN Vlaanderen.

Voor haar bundel Vuurdoorn me kreeg zij de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut 2011; het lange gedicht De oksels van de bok werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel 2013. Haar boeken verschijnen bij uitgeverij Wereldbibliotheek (Amsterdam).

Contact: annemarie PUNT estor AT skynet PUNT be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s